| Waga | 50 g |
|---|---|
| Składniki | Olej ze słodkich migdałów 100% |
| Uwagi | Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu. Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości. |
Kosmetyki, Kosmetyki i środki czystości
Olej ze słodkich migdałów, (etja), 50 ml
18.50 zł
Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów. Zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. Do każdego typu skóry, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Dobrze tolerowany i wchłaniany, dobrze się rozprowadza, nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany do demakijażu.
Dostępność: Na stanie



